Szynka z jelenia

Cena: 60,00 zł / 1 kg

Szynka kiedyś była synonimem luksusu. Dziś takim rarytasem, doskonałością smaku możemy nazwać szynkę z jelenia. Mięso w szynce jeleniej zachwyca smakiem, urzeka delikatnością i pobudza zmysły.

W zgodzie z tradycją robimy wszystko, żeby nasza szynka z jelenia była najdoskonalszym z produktów, jakie zagoszczą w twojej kuchni.

Zachwyć się smakiem

Szynka z jelenia to wędlina wyglądająca na pierwszy rzut oka dość zwyczajnie: ot, jednolitej barwy plaster delikatnego mięsa, niby nic nadzwyczajnego, ale za to smak i aromat od razu wynagradzają „zwyczajność” wyglądu. Pamiętaj, że szynka zawsze będzie wyglądała po prostu jak szynka. Ale niepowtarzalny, wyrazisty smak jeleniny sprawia, że właśnie z tego mięsa można przygotować wykwintną szynkę. Taką, że aż prosi się, żeby choć odrobinę jej spróbować, zanim zostanie częścią ostatecznego dania.

Wędzenie nadaje mięsu z jelenia charakterystyczny, lekko pikantny, właściwy dla dziczyzny smak. Ale jest on łagodzony odpowiednimi przyprawami i parzeniem, przez co osiągamy idealną równowagę wszystkich smaków. Nie naruszamy przy tym zapachu oraz naturalnej struktury mięsa, która w przypadku jelenia jest jednym z największych atutów.

Receptura to podstawa wytwarzania szynki

Nie można zrobić dobrej szynki, nie mając dobrej receptury. My właśnie mamy taką, dzięki której od lat niezmiennie osiągamy zachwycające rezultaty. Po prostu nie przyspieszamy żadnego procesu. Staramy się z każdego kawałka mięsa wyczarować arcydzieło smaku i aromatu, dając mu dojrzeć, dając mu przejść smakiem przypraw i aromatem dymu. Wiemy, że nasza receptura pozwala na produkcję szynki, której smak jest idealny i za każdym razem taki sam.

Nasza szynka z jelenia produkowana jest tak, jak produkowali ją nasi dziadowie i pradziadowie.

Skład szynki z jelenia

Aby osiągnąć smak idealny, wcale nie trzeba wiele: mięso z jelenia (tylko mięso i tylko z jelenia), sól naturalna, naturalna mieszanka przypraw o składzie, który pozostanie zawsze naszą tajemnicą oraz minimalna ilość konserwantu (tego nasi dziadowie nie znali, ale my musimy konserwować mięso, bo tak nam każą przepisy).

Zagroda Opolska. Wędliny z delikatnego mięsa, naturalnych przyprawy i smaku, którego inni mogą tylko pozazdrościć

Dodatkowe informacje